POWR FLITE

Vloerreinigingstechniek

Natuursteen Vloeren

Met marmer, travertin, kalkzandsteen of leisteen heeft u bewust gekozen voor een natuurproduct in uw interieur. Of het nu de vloer van uw woning of die van uw werkruimte betreft ,om natuursteen in een zo optimale conditie te houden, heeft u een deskundig advies nodig. 

De leverancier van uw vloer zal u het advies desgevraagd geven, toch dit is in 9 van de 10 gevallen ontoereikend of niet steekhoudend. POWR FLITE heeft zich toegelegd op het renoveren en beschermen van natuurstenen vloeren. De diverse steensoorten kunnen in veel gevallen afhankelijk van de samenstelling na reiniging door ons worden geïmpregneerd gepolijst en gekristalliseerd. 

Impregneren: De poriën in het natuursteen worden geheel gevoed met een product behorend bij de vloer. Hierdoor ontstaat een egaal en dicht oppervlak, dat slijtvast en vocht afstotend is, maar wel zo dat de structuur van de vloer zichtbaar blijft. Met het bijbehorende onderhoudsadvies kunt u uw natuurstenen vloer voor langere tijd in perfecte staat houden Kalkzandsteen, leisteen, graniet, Indiase leisteen, rosso, fiorentino, hardsteen of composiet lenen zich perfect voor speciale impregneringom zo tot een glanzend of verzoet en dof uiterlijk te komen.

Polijsten: Vele soorten marmer ( oa bottecino;perlato,bianco carrara trani rosso;travertin) lenen zich uitstekend voor polijsten. m.b.v. diamantschijven wordt een dun laagje van de oppervlakte van de tegel afgeslepen ,zodat er een nieuwe hechte toplaag ontstaat. Fijne krassen en een loop in de vloer zullen na deze behandeling verdwijnen.

Kristalliseren: Omdat u met uw vloer opnieuw van start kunt gaan zal
POWR FLITE deze na het polijsten kristalliseren. .Bij dit proces krijgt uw marmer of travertin een nieuwe verharde toplaag, er ontstaat door deze behandeling een mooie glans en er dringt minder vuil binnen aangezien de vloer is "afgesloten'.
Zo wordt in de toekomst nieuwe slijtage tegengegaan dus... een facelift en een beschermende werking ineen!